19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Houbová polévka

Název Množství a jednotka
čerstvé houby 250 g
brambory 3 ks
malá cibule 1 ks
drcený kmín 1 lžička
majoránka 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci sádla asi 10 minut. Zalijeme vývarem nebo vroucí vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, okořeníme kmínem a majoránkou a vaříme doměkka. Cibuli nakrájíme najemno a na másle na ní připravíme tmavší růžovou jíšku. Vlijeme do polévky a povaříme ještě alespoň 2 minuty.


 


RECEPTY

Koláčky bez kynutí

Postup: Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové rohlíčky

Postup: Bílky s krupicovým cukrem šleháme nad parou do zhoustnutí. Pak přidáme mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku, mléko a půl... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládový krém

Postup: Máslo si vytáhneme s dostatečným předstihem, potřebujeme jej změklé. Vejce s... zobrazit recept

RECEPTY

Pařížská roláda

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...